پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴  |  Thursday, 05 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۰۸۵۹
تاریخ انتشار : ۴۵ : ۱۳ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
مسعود کرامتی می‌گوید در حال حاضر احساس می‌کند یک پشتیبان مهم را به صورت شخصی از دست داده است البته نه فقط او بلکه بسیاری از بچه‌های سینما این حس را دارند و در آینده که ایشان نیست این حس بدتر خواهد شد.

مسعود کرامتی کارگردان و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون. در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری دیباچه درباره آشنایی با مرحوم فرشته طائرپور تهیه کننده، کارگردان، فیلمنامه نویس و نویسنده که روز گذشته ۲۶ مردادماه دار فانی را وداع گفت، بیان کرد: من سال ۶۱ با مرحوم فرشته طائرپور آشنا شدم و برای انجام کاری به دفتر ایشان که آن زمان با وحید نیکخواه آزاد همکاری می‌کردند، مراجعه کردم در حقیقت کارم را با دفتر ایشان و وحید نیکخواه آزاد آغاز کردم و این آشنایی ادامه پیدا کرد و منجر به تولید مجموعه تلویزیونی «مسافرخانه» و فیلم سینمایی «پاتال و آرزو‌های کوچک» شد.
 
بارزترین ویژگی فرشته طائرپور کمک کردن بود |  یک پشتیبان مهم را از دست دادم | در سه سال اخیر از کار برای سینمای کودک کنار کشید و بسیار دلشکسته  بود!

وی ادامه داد: بعد از مدتی دفتر وحید نیکخواه آزاد و فرشته طائرپور جدا شد و این بانو در همان دفتر که معروف و واقع در پیچ شمیران است، باقی ماند. دفتر به نوعی به پاتوق ما تبدیل شده بود و در طی این سال‌ها با فرشته طائرپور در ارتباط بودم و رفیق یکدیگر شده بودیم و من در حال حاضر احساس می‌کنم یک پشتیبان مهم را به صورت شخصی از دست داده ام البته می‌توانم به جرئت بگویم نه فقط من بلکه بسیاری از بچه‌های سینما این حس را دارند و در آینده که ایشان نیست این حس بدتر خواهد شد.

کارگردان «یادداشت‌های یک زن خانه دار» با بیان اینکه فرشته طائرپور بانویی خاص، بسیار بامعرفت و بامحبت و بسیار خوش قلب بود، بیان کرد: انگار کمک کردن به همه تبدیل به وظیفه اصلی فرشته طائرپور در زندگی اش شده بود و بارزترین خصیصه ایشان بود.

کرامتی با بیان اینکه رزومه ایشان کاملا مشخص است، مطرح کرد: ایشان برای سینمای کودک و نوجوان بسیار وقت گذاشت، کمک فکری می‌داد و بسیار تلاش کرد. فرشته طائرپور یکی از موثرترین افراد در جشنواره کودک و نوجوان بود و در حقیقت دوست داشت سینما کودک به روزگار خوش دوران خود در دهه ۶۰ بازگردد.

وی افزود: ایشان هم مانند تمام کسانی که قصد کار کردن دارند، اما کسی قدرشان را نمی‌داند، در سه سال اخیر از کار برای سینمای کودک کنار کشید و بسیار دلشکسته و ناراحت بود چراکه می‌دید هر تلاشی می‌کند کسی گوش نمی‌دهد و حمایت و پشتیبانی صورت نمی‌گیرد. به نظر من یکی از مهمترین دلایلی که باعث شد جشنواره کودک و نوجوان در چند سال اخیر رنگ ببازد عدم حضور فرشته طائرپور بود.

بازیگر «نجوا» با اشاره به اینکه هر کس هرجا گیر می‌کرد گشاینده گره فرشته طائرپور بود، گفت: فرشته طائرپور اگرچه این اواخر در سینمای کودک نبود، اما جا‌های دیگر مشغول به کار و کمک رسانی بود. ایشان برای تک تک افراد وقت می‌گذاشت و پیگیر بیمه سینمایی‌ها و مالیات و دارایی آن‌ها بود و بسیار برای این کار تلاش کرد.

کرامتی در ادامه با بیان اینکه قرار نیست در این مملکت اتفاقی رخ بدهد، تصریح کرد: چرا باید فرشته طائرپور به دلیل کرونا فوت کند؟ در کشوری که این همه ادعا دارند و مسئولان با وقاحت از موفقیت هایشان در همه عرصه‌ها دم می‌زنند، این اتفاق مسخره نیست؟ می‌گویند کشور‌های جهان ۲ تا ۳ واکسن تولید کردند در حالی که ما از ۷ واکسن رونمایی کردیم پس این واکسن‌ها کجاست و چرا باید افراد یکی یکی پرپر شوند.

کارگردان «ترانه کوچک من» در پایان خاطرنشان کرد: پرسنل بهداشت و درمان و مراکز درمانی در حال فروپاشی هستند و برخی حرف‌ها با وقاحت در این شرایط ادامه دارد. این حرف‌ها سیاسی نیست بلکه درد اجتماعی است و باید آزادی وجود داشته باشد که افراد از مشکلات خود بگویند.

انتهای پیام/
 
گفتگو از : سپیده شریعت رضوی
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳